Bij ons draait duurzaamheid om ondernemen met respect voor de natuur, de omgeving en de maatschappij. Elke dag zijn wij op zoek naar nieuwe wegen om de ecologische voetafdruk van ons productieproces tot het minimum te beperken. In deze blog vertellen wij je daarom meer over duurzaamheid bij Evers Specials!

Evers Specials Planet Proof gecertificeerd

Evers Specials is PlanetProof gecertificeerd. Deze certificering van On the way to PlanetProof onderscheidt zich van andere keurmerken door een totaalaanpak, met maar liefst acht duurzaamheidsthema’s. Deze thema’s zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 

De gecertificeerde telers en boeren moeten aan strenge en bovenwettelijke eisen voldoen.

Deze eisen worden jaarlijks geëvalueerd en stapsgewijs verder aangescherpt, zodat ze nog duurzamer gemaakt kunnen worden. Consumenten kunnen aan het Planetproof logo in één oogopslag zien dat een product duurzamer geteeld is. Dit maakt het voor de consumenten makkelijker om duurzame en verantwoorde keuzes te maken. Je kunt ons certificaat hier vinden. Meer informatie over deze certificering vind je op de website van On the way to PlanetProof.

Links op de foto onze taugé. Rechts onze reststroom van bonenvliesjes, wortelpunten en gebroken taugé.

Verwaarding van reststromen in de levensmiddelenindustrie

Wij gaan verschillende samenwerkingen aan om verspilling tegen te gaan. Zo gaat onze reststroom van bonenvliesjes, wortelpunten en gebroken taugé op dit moment naar boeren in de omgeving. Hierdoor draagt Evers bij aan een circulaire voedselketen.

Daarnaast doen we onderzoek naar nieuwe toepassingen van de reststroom als voeding voor menselijke consumptie.

Samen met andere bedrijven doen wij mee aan een innovatief PPS-traject (publiek-private samenwerking) van de Universiteit van Wageningen en Food Tech Brainpoort dat kennisontwikkeling combineert met valorisatieactiviteiten. Door de samenwerking met de Wageningen Universiteit, Food Tech Brainport en andere bedrijven moet een integrale aanpak rondom het verwerken van plantaardige neven- en reststromen gestimuleerd worden, en verspilling worden tegengegaan.

Duurzaam omgaan met elkaar

Duurzaamheid betekent voor ons ook duurzaam omgaan met elkaar. Langdurige samenwerkingen zijn hierbij belangrijk. Met zowel klanten als medewerkers.

Wist je dat: iedere medewerker die 25 jaar bij ons in dienst is een naambordje op ons terrein krijgt?Zo is de parkeerplaats vernoemd naar onze kwaliteitsmanager Kees Kruik.

De Primeur schreef een artikel over Kees. Je vindt het artikel hier op blz. 132-133. 

Onze kwaliteitsmanager Kees Kruik

 

 

 

Een groene verbouwing

Onlangs zijn wij gestart met een grote verbouwing. Deze verbouwing willen we aangrijpen om in de toekomst nog duurzamer te ondernemen. Zo zal het dak van onze nieuwbouw vol komen te liggen met zonnepanelen, én gaan we onder andere over op een ander koelsysteem, waardoor de energiestromen in grotere maten met elkaar verbonden kunnen worden. Op deze wijze kunnen wij de energie bij andere processen binnen ons productieproces hergebruiken. 

Duurzaam blijven ondernemen

We zijn ons ervan bewust dat de weg naar duurzaamheid nooit stopt. Het blijft belangrijk om hier mee bezig te zijn, en steeds weer te zoeken naar nieuwe manieren om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit zullen wij dus blijven doen. Nu en in de toekomst. 

Wil je meer weten over duurzaamheid bij Evers Specials? Ga dan naar onze pagina ‘’duurzaamheid’’. 

 

 

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.