Met een knapperige bite, heldere kleur en neutrale smaak hoort taugé op elk bord thuis. Voor een optimaal product, is goed bewaren erg belangrijk. In deze blog vertellen we je daarom alles over het bewaren van taugé!

Waar moet ik op letten bij het kopen van taugé?

Bij het kopen van taugé zijn de volgende punten belangrijk:

  • De taugésprieten moeten helder wit van kleur zijn.
  • De taugé moet knapperig zijn. Dit is te zien aan de dikte en de stevigheid van de taugé.
  • In de verpakking van de taugé mogen zich niet al te veel wortelpunten, zaadlobben en groene bonenvliesjes bevinden. Wij dragen zorg dat deze zo min mogelijk aanwezig zijn door een secuur zeefproces. 

Nu we weten waar we op moeten letten bij het kopen van taugé, kun je het na aankoop meteen gebruiken in een gerecht of nog even bewaren. 

Taugé in de koelkast 

Bewaar taugé altijd gekoeld en afgedekt. Het bewaaradvies van taugé is 2-7 °C. De gemiddelde temperatuur van een koelkast is 4 °C. Daarom is de koelkast de ideale plek om taugé te bewaren!

Taugé invriezen 

Je kunt taugé ook invriezen. Op deze manier kan taugé langer bewaard worden. Het is belangrijk dat de je taugé eerst kort – maximaal 1 minuut - blancheert voordat je het invriest. 

Wat is blancheren? 
Blancheren wordt meestal toegepast bij groenten en zorgt ervoor dat deze knapperig blijven.  Het is een kooktechniek, waarbij het voedsel eerst enkele minuten in kokend water wordt ondergedompeld, waarna het wordt afgespoeld met koud water. Doordat het voedsel meteen wordt afgekoeld, wordt het kookproces onderbroken. 

Taugé ontdooien

Taugé hoef je niet te ontdooien. Eenmaal uit de vriezer, kan je het direct in de pan doen.  Let op! Taugé voeg je pas als laatste toe, zodat de taugé knapperig blijft. 

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.