Waarschijnlijk eet jij taugé, gewoon omdat je het lekker vindt. Of misschien wel omdat het een knapperige bite geeft aan verschillende gerechten. Maar wist je dat taugé ook heel gezond is? Behalve dat deze groente weinig calorieën en koolhydraten bevat, zit taugé boordevol gezonde vitaminen en mineralen. In deze blog vertellen wij vier redenen waarom taugé zo gezond is.

Tauge

1. Taugé is een goede bron van vitamine C

Taugé is een goede bron van vitamine C. Deze vitamine draagt bij aan een gezonde weerstand. Jouw afweersysteem beschermt jouw lichaam tegen schadelijke virussen en bacteriën. Vitamine C heeft een antioxidantfunctie, waardoor het jouw lichaamscellen beschermt tegen schade. Deze vitamine is daarnaast nodig voor de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer. 

Wist je dat: 100 gram taugé genoeg is voor bijna 20% van je dagelijkse vitamine C behoefte?  

2. Taugé bevat plantaardig eiwit

Taugé is een goede toevoeging aan een vegetarisch of veganistisch dieet. Taugé bevat in vergelijking tot andere groenten namelijk veel plantaardig eiwit. Het Voedingscentrum raadt aan dat volwassenen per dag gemiddeld 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht eten. Eiwitten zijn essentiële bouwstoffen voor jouw lichaam en helpen spierweefsel in stand te houden en te ontwikkelen. Daarnaast kan een eiwitrijk dieet helpen bij overgewicht.

3. Taugé is rijk aan vezels

Nog een belangrijk voordeel: taugé bevat veel vezels. Voedingsvezels zorgen voor een gezonde werking van de darmen, een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na de maaltijd. Daarnaast verminderen voedingsvezels het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.

4. Taugé is rijk aan foliumzuur

Taugé is bijzonder rijk aan vitamine B11, beter bekend als foliumzuur. Deze vitamine is belangrijk voor een goede werking van het lichaam, de groei en de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Foliumzuur is daarnaast erg belangrijk voor zwangere vrouwen, omdat deze vitamine een grote rol speelt bij de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind.

Een hoop kracht in een kleine taugéspriet dus. Taugé is daarmee een perfecte toevoeging voor een gezond dieet. Wij adviseren om altijd een gevarieerd voedingspatroon aan te houden. Dit zorgt ervoor dat je jouw lichaam sterk en gezond houdt. 

Kijk eens op onze receptenpagina voor heerlijke en gezonde recepten met taugé

 

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.