Wilt u meer informatie?
Team quality control helpt u graag verder
Bellen Mailen
Crispy thinking Solid solutions

Voedselveiligheid betekent dat voedingsmiddelen eetbaar zijn, zonder dat je er op de korte of lange termijn ziek wordt. Bij de teelt van veilige groenten letten producenten op besmettingen door mogelijke ziekmakers, zoals Salmonella en E. Coli, schadelijke stoffen en productvreemde materialen. Na het uitvoeren van strenge controles zijn de voedingsmiddelen klaar voor verkoop aan consumenten. Benieuwd hoe wij bij Evers Specials zorgen voor veilige taugé? Daarover leest u in deze voedselveiligheid blog. 

Voedselveiligheid

Voedselveiligheidsplan Evers Specials

In ons voedselveiligheidsplan staat de gezondheid van de consument voorop. We volgen strenge regels en voorschriften om de hygiëne te waarborgen, dit alles volgens ons HACCP-plan. Voedselveiligheid bij Evers Specials begint bij de mungbonen boeren in Azië. Alleen mungbonen van zogenaamde sprouting quality mogen in de EU geïmporteerd worden voor de productie van taugé. Deze bonen zijn speciaal gekweekt voor het kiemen van taugé. Eenmaal in Nijmegen aangekomen laten we de bonen eerst grondig testen, voordat we de partij gebruiken. Enkel

nadat de testen positief terugkomen, gebruiken we de mungbonen in onze kweekcellen. 

Via een gedesinfecteerd leidingstelsel komen de bonen in een gereinigde en gedesinfecteerde cel terecht. Het bronwater dat gebruikt wordt tijdens het kweken wordt ook gedesinfecteerd om de waterbuffertanks en het leidingwerk naar de cel te ontsmetten. Alle deuren van de cellen blijven daarnaast tijdens de teelt gesloten. Voor ventilatie van de cellen gebruiken we schone, gefilterde buitenlucht. In de gecontroleerde omgeving van de kweekcellen ontkiemen de mungbonen in 7 dagen tijd tot taugé.

Ter monitoring laten we de geoogste taugé frequent analyseren op Salmonella en STEC (shiga toxinevormende E. coli). Na het oogsten koelen we een batch van 10 pallets verpakte taugé in ongeveer 20 minuten terug tot onder de 7 °C. We zorgen zo dat alle taugé een kerntemperatuur bereikt van lager dan 7 °C . Dit sluit groei van ziekteverwekkende bacteriën uit. Daarnaast laten we elke maand monsters van de verpakte taugé analyseren op Salmonella, STEC en E. coli en elk kwartaal op Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus en Bacillus cereus. De geoogste taugé blijft vervolgens in een gesloten koelketen tot aan het gebruik. Daarnaast geven wij ons personeel jaarlijks trainingen in hygiëne, voedselveiligheid en andere kwaliteitsaspecten, zodat zij over de juiste kennis beschikken. Hiermee verzekeren we onze klanten van veilige en smaakvolle taugé.

Certificering

Door voedselveiligheidscertificaten is het voor onze klanten, partners en leveranciers in één opslag duidelijk waar ons bedrijf en onze producten aan voldoen.

De volgende voedselveiligheidscertificaten hebben we in huis:

IFS en Riskplaza

Ketenverantwoordelijkheid

Bij Evers Specials nemen we onze verantwoordelijkheid. Voedselveiligheid naar een hoger niveau tillen begint bij de mungboon en eindigt wanneer de taugé op het bord van de consument ligt. Alle tussenschakels zijn in dit proces van belang. Van de overheid, tot leveranciers, partners en klanten: samen moeten we werken naar de waarborging van veilig voedsel. Bij Evers Specials richten we ons op transparante communicatie, proactief handelen en samenwerking in de keten. Bovendien geven we adviezen aan de kwaliteitsafdelingen van onze klanten, partners en leveranciers over kwaliteit en voedselveiligheid. Samen zijn we altijd het verst vooruit.

Het Food Crisis Management Event

Effectieve beheersing van Europese voedingscrises is cruciaal voor het beschermen van de consument en het verder ontwikkelen van de internationale groente- en fruitsector. In het laatste jaar zijn wij hard aan de slag geweest met onze rebranding. Om te laten zien wie wij zijn en waar wij voor staan, besloten wij gedegen actie te ondernemen in een thema dat niet alleen over onszelf gaat, maar waar de hele sector wat aan heeft. Op 2 september 2020 organiseren Freshfel Europe en ESSA het digitale Food Crisis Management Event. Wij zijn als Evers Specials initiatiefnemer en sponsor van dit event.

Met het event willen wij een platform bieden aan agri-associaties, voedingsbedrijven, Europese Commissie leden, vertegenwoordigers van nationale autoriteiten en andere stakeholders, om door middel van interactie en dialoog nog effectievere beheersing van Europese voedingscrises mogelijk te maken.

 

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.