Speenvarken met taugé
Componenten
Witte asperges, bospeen, gemarineerde speenvarken kotelet, taugé en BBQ-saus
Recept voor 4 personen
Witte asperges en bospeen
- 1 kg asperges AA
- 1,5 l water
- 28 gr zout
- 1 bospeen per persooon
Doe de geschilde asperges in een pan. Giet water en zout op de asperges, en dek deze af met een stukje vetvrij papier met een bord, zodat de asperges onder water staan en niet boven drijven. De asperges vervolgens aan de kook brengen. Als het kookt het vuur laag zetten. Laat de asperges dan nog 6 minuten garen. Na deze 6 minuten de asperges in het vocht af laten koelen.
Schil de bospeen en laat deze afkoken tot hij beetgaar is. De bospeen en asperges in de olie leggen. Deze mag je allebei grillen op BBQ of grilplaat.
Gebruik 2 bospenen en 2 asperges per bord.
Speenvarken kotelet
- 150/200 gr speenvarken per persoon
Het speenvarken marineren en voor 2 uur buiten de koelkast afgedekt onder de folie laten intrekken. Voor gebruik uit de marinade halen en droogdeppen. Vervolgens kort grillen en 5 tot 7 minuten in de oven leggen op 170 graden. Op het plateau leggen en aflakken met marinade. Leg het speenvarken op de bospenen en asperges.
Marinade voor het speenvarken
- 2 el sojasaus
- 2 el Chinese rijstwijn
- 2 el hoisinsaus
- 2 el honing
- 1 el (bruine) suiker
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
- 5 knoflooktenen, geperst
- 2 el ketchup
- Scheutje sesamolie
Alles mengen en op de kotelet gieten om te marineren
Taugé
- 60 gr taugé per persoon
De taugé opbakken met ontbijtspekjes en naast het speenvarken op het bord leggen.
BBQ-saus
- 125 gr blik tomaten blokjes
- 50 gr worchestersaus
- 25 ml rode wijnzijn
- 50 gr ketchup
- tl mosterd
- tl stroop
- 1 teen knoflook
- mestpunt chilipoeder
- mespunt zout
Alle ingrediënten in een pannetje mengen en even opwarmen. Plaats de saus tot slot half op de taugé, half op het speenvarken.