Taugésalade met makreel
Componenten
Gerookte makreel, taugé, granaatappel, rodekoolsalade, spinazie, mango, appel en chimichurri.
Recept voor 4 personen
Rodekoolsalade
- 60 gr rodekool
- tl mosterd
- tl citroensap
- tl suiker
- tl azijn
- 100 gr olijfolie
Snij de rodekool in heel dunne reepjes en strooi er een beetje zout op. Meng de mosterd, citroensap, suiker, azijn en olijfolie. Meng dit vervolgens met de rodekool en zet 2 uur in de koelkast.
Spinazie en taugé
- jonge spinazie
- 40 gr taugé
Gebruik de jonge spinazie en pluk de dikke stengels er tussen uit. Was deze, net zoals de taugé en leg deze deels op de rodekoolsalade.
Gerookte makreel
- 1 a 2 verse makreelfilet per persoon
Snij de middelste graatjes uit de filet en doe er wat zout en peper op. BBQ de makreel op 110 graden met de deksel dicht en strooi er rookmot op. Olie de velkant van de makreel en leg op het rek van de BBQ. Doe deksel dicht en gaar de makreel ongeveer 5 minuten totdat hij nog een beetje glazig is.
Mango en appel
- 1 mango
- 1 appel
Maak de mango schoon en snij in dunne reepjes. Snij daarna ook de appel in dunne reepjes. Besprenkel de appel met een beetje citroensap tegen het verkleuren. Meng de dunne reepjes en leg een klein handje op de makreel.
Granaatappel
- 1 granaatappel
Halveer de granaatappel en schep met een lepel de pitjes eruit. Strooi deze vervolgens over het bord.
Chimichurri
- 100 ml olijfolie
- 4 teentjes knoflook, geperst
- ½ gesnipperde ui
- 1 chillipeper fijngesneden zonder zaadjes
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el vers gesneden basilicum
- 1 el vers gesneden bieslook
- 10 gr verse gesneden peterselie
Alles in de keukenmachine of met een staafmixer fijn draaien. Beetje voor beetje de olie toevoegen. Daarna naar smaak zout en peper toevoegen. Ook dit wordt lekkerder als het 2 uur gestaan heeft. Verdeel wat saus over het bord.