Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen (kruimig)
  • 1 prei (in halve ringen)
  • 50 gr boter
  • 125 gr taugé
  • 10 gr  rucola
  • 1 tl mosterd

Voor de scholfilet

  • 4 stuks scholfilet
  • 1 bakje met bloem
  • 1 bakje met eiwit
  • 1 bakje met broodkruim (panko)

    Stap 1

    Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.

    Stap 2

    Voeg de laatste 2 min. de prei toe. Giet de aardappelen en prei af. Voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot puree.

    Stap 3

    Schep de taugé en rucola erdoor en breng op smaak met peper, zout en een theelepel mosterd. Voor een nog smeuïge aardappelpuree kun je een extra eetlepel boter toevoegen.

    Stap 4

    Lekker met lekkerbekjes. 

    Paneren van de scholfilet:

    Neem drie bakjes. 1 bakje gevuld met bloem, 1 met eiwit en 1 met broodkruim (panko). Haal de scholfilet eerst door de bloem. Klop de schol een beetje af en haal de vis door het eiwit. Laat de schol een beetje uitlekken en leg het in de panko. Druk de vis een beetje aan en zorg ervoor dat heel de vis bedekt is met panko. Bak de schol gelijkmatig bruin in ruime hoeveelheid margarine.

                                                                                                                                             

    Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.