Tom kha kai soep

Om de soufflé te maken zetten we eerst tom kha kai soep op. Na het maken van de soep, deze eerst af laten koelen voor je verder kunt met het maken van de soufflé. Je kunt de soep een dag van tevoren maken.

  • 500 g bouillon
  • 300 g kokosmelk
  • ½ sjalot
  • 15 g citroengras
  • 10 g Laos wortel
  • 3 g kefir blad
  • 1 teen knoflook
  • 7 g groene curry pasta
  • 7 g limoensap
  • 3 g vissaus
  • 3 g verse koriander

 

Breng de bouillon aan de kook. Snijd de Laos wortel en het citroengras fijn en voeg deze samen met de knoflook en de curry pasta toe. Voeg het limoensap, de kokosmelk, de koriander en de vissaus ook toe. Breng de soep aan de kook. Zet de hittebron laag en laat het geheel ca. 35 minuten trekken. Passeer de soep door een zeef.

Farce van gamba

  • 100 g gamba
  • 30 g room
  • 6 stuks gamba
  • zout en peper

Draai de gamba’s met de room in de magimixer tot een fijne farce. Maak op smaak met zout. Snij de 6 gamba’s in grove stukken en spatel er doorheen. Zo houd je nog een bite erin. Breng op smaak met zout en peper.

Soufflé massa

  • 75 g taugé
  • 180 g tom kha kai soep
  • 25 g bloem
  • 3 g maïzena
  • 100 g kwark

Blender de taugé en soep tot een fijne massa. Wrijf door een fijne zeef. Breng de massa vervolgens weer aan de kook. Bloem en maïzena erbij doen, garen en in de magimixer fijn draaien. Daarna kwark erbij. Laat de massa opstijven in de koelcel of koelkast.

Soufflé van taugé

Als de soufflé massa afgekoeld is, kan de soufflé gemaakt worden.

  • 4 eetl.  soufflé massa
  • 4 verse eiwitten
  • 50 g fijngesneden taugé     
  • 40 g suiker                  
  • margarine
  • bloem
  • gamba farce
  • citroensap

Stap 1

Vet de soufflé schaaltjes in met margarine en bestrooi met bloem.

Stap 2

Spuit de farce onderin het soufflé schaaltje.

Stap 3

Ontvet een bekken van de Kitchen Aid met citroensap en klop 4 eiwitten stijf. Voeg in 3 stappen de suiker toe. Maak 4 eetlepels soufflé massa lauwwarm. Als de eiwitten stijf zijn maak je eerst familie met de soufflé massa. Daarna meng je de soufflé massa met de rest van de eiwitten.

Stap 4

Voeg hierbij ook de gesneden taugé toe. Spatel voorzichtig tot een homogene massa.

Stap 5

Schep met een pollepel de soufflé massa in de soufflé bakjes. Veeg met een paletmes de schaaltjes af. Maak met je duim de rand van het schaaltje schoon. Hierdoor souffleert de soufflé mooi omhoog.

Stap 6

Bak de soufflé 8 minuten op 180°C. Doe de oven niet open tijdens het bakken van de soufflé. Als de soufflé gaar is, direct uitserveren.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.