Ondernemen met respect voor de natuur, de omgeving en de maatschappij. Dát is waar duurzaamheid bij ons om draait. Wij werken volgens de Ethical Trading Initiative (ETI) basiscode. We zoeken elke dag nieuwe wegen om de ecologische voetafdruk van ons productieproces tot het minimum te beperken, terwijl we de waarde voor onze partners maximaliseren.  

MVO

We scheiden in het kweekproces de resten van taugé, zoals bonenvliesjes en wortelpunten. Deze reststroom gaat als veevoer naar de boeren in de omgeving. Daarnaast gaan we samenwerkingen aan voor nieuwe toepassingen van de reststroom als voeding voor menselijke consumptie.  

Overgebleven taugé zetten wij om in biogas. Daarmee voorzien we in de aardgasbehoefte van een tiental huishoudens. Met deze dienst voorkomen we niet alleen voedselverspilling, maar zorgen we er ook voor dat onze klanten altijd een vers product hebben.

Evers Specials zet zich in om het productieproces zo energieneutraal mogelijk te maken. Op de koelinstallaties winnen we warmte terug. Die gebruiken we om het gietwater in de kweekcellen op te warmen. 

Wij nemen niet alleen onze eigen taugé, maar ook de goederen van andere producenten mee op onze routes. Door deze bundeling van vervoerstromen verduurzamen we onze logistieke keten. 

Herkomst

We geloven in de kracht van samenwerken. Daarom kijken we verder dan onze eigen voetafdruk en productie locatie. We onderhouden nauwe banden met de mungbonenkwekers en zetten ons in voor het welzijn van de boeren.

We helpen de boeren innoveren en geven trainingen in:

  • Voedselveiligheid
  • Kweekmethoden
  • Grondstofkeuzes
  • Vertaling van Europese regelgeving naar lokale uitvoering

Evers Specials is daarnaast partner van het ACTIOM project. Een vierjarig project dat is gestart in 2019, gericht op het verbeteren van het welzijn van mungbonenkwekers in Myanmar. 

Ketenverantwoordelijkheid

Of het nu gaat om een visie op duurzaamheid in de taugémarkt of eisen aan voedselveiligheid. Evers Specials neemt initiatief. Wij zijn mede-oprichter en lid van de European Sprouted Seeds Association (ESSA). Evers Specials is een voorvechter van een duurzame sector en gebruikt geen chemische middelen bij het kweken van taugé. Daarnaast zetten wij ons in om eventueel gebruik van chemische middelen in de internationale taugémarkt tegen te gaan. 

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.