1962 - 1980

In 1962 begon Harry Evers een champignonkwekerij: Evers Specials. Kort daarna werd de vraag naar taugé steeds groter. De taugémarkt stond in de kinderschoenen en moest nog professionaliseren. Harry zag de potentie in de taugémarkt en ging ervoor. Met elke groeiende taugéspriet, groeide de passie van Evers Specials voor het product mee. In de jaren die volgden specialiseerde Evers Specials zich steeds meer in taugé. Tien jaar na oprichting werd Evers Specials een echte taugékwekerij. 

Eerste vrachtwagen van Evers Specials

De eerste vrachtwagen van Evers Specials.

1980 - 2000

Midden jaren '80 onderzocht Evers Specials hoe taugé kon worden ingemaakt in blik. In de jaren '85 tot en met '90 stond Evers Specials taugé in het teken van conserven. Begin jaren '90 raakte de productiecapaciteit van Evers Specials vol. Om aan de grote vraag te voldoen werd een kwekerij gestart in Frankrijk, die tot 1998 draaide. In de tussentijd werden vele vernieuwingen doorgevoerd in de kwekerij in Nederland.

Lintje doorknippen Franse taugekwekerij

De opening van de Franse kwekerij (1993).

Geautomatiseerde tauge vullijn

De eerste geautomatiseerde lijn (begin jaren '90).

Historisch pand taugekwekerij

Evers Specials in 1995.

2000 - 2020

De eerste jaren van de nieuwe eeuw stonden in het teken van automatisering en technische ontwikkelingen die de productiecapaciteit vergrootte. 
Schoningslijnen, vulruimtes en nieuwe laaddocks werden gebouwd en er kwamen extra koelcellen bij. Evers Specials produceerde steeds meer taugé en werd steeds groter. 

Geoogste tauge vervoeren met een transporttriller

Begin jaren 2000 werd een transporttriller gebouwd, die de geoogste taugé naar de schoningsruimte voert.

Kweekcontrole met computer voor tauge oogst

De eerste kweekcomputer met software (begin jaren 2000).

Tauge koelen in koelmachine

Technische dienst aan het werk bij de koelmachine (begin jaren 2000).

In 2012 werd de European Sprouted Seeds Association (ESSA) opgericht. Evers Specials was als mede-oprichter een belangrijke kennisbron voor vele Europese producenten van kiemgroenten. De waarborging van kwaliteit en het ontwikkelen van de sector is en blijft altijd een vast onderdeel in de bedrijfsvoering.  

Europese vereniging voor gekiemde zaden

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.