Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 roma tomaten
  • ¾ komkommer
  • 500 gr watermeloen
  • 125 gr taugé
  • 50 gr sap van verse limoen
  • 8 gr verse basilicum
  • 1 el extra vierge olijfolie

Stap 1

Snijd de tomaten en halve komkommer in grove stukken. Schil de watermeloen en snijd in grove stukken. Pers de limoen uit. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en houd een paar blaadjes apart om af te garneren.

Stap 2

Meng de watermeloen met de tomaten, komkommer, taugé, limoensap en basilicum in de blender tot een gladde soep. Op het laatst de olie toevoegen.

Stap 3

Breng op smaak met versgemalen peper en zout.  Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.

Stap 4

Soep ijskoud serveren en maximaal 30 minuten voor het serveren maken om verkleuring te vermijden. Lekker om de soep af te garneren met een stengel bladerdeeg met ham of gerookte zalm.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.