Ingrediënten

  • 300 g kruimige aardappelen
  • ½  prei
  • 400 g bouillon
  • 200  g room
  • zout
  • nootmuskaat
  • 200 g taugé

Voor de garnituur

  • 30 g taugé
  • ½ sjalot
  • 30 g zalm
  • 250 g soep
  • bosui
  • extra taugé ter garnering

Schil en was de aardappelen. Snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in water met zout. Als de aardappelen bijna gaar zijn kan de prei erbij, zodat deze ook gaar wordt. Giet de aardappelen af en doe het in een blender. Giet de bouillon, room en taugé erbij. Blender de soep fijn. Maak op smaak met zout en nootmuskaat.


De garnituur

Voor het uitserveren van de soep maken we een heerlijk garnituur.

Stap 1

Snipper een halve sjalot in fijne blokjes. Fruit de sjalot aan in een grote pan waar de soep bij kan.

Stap 2

Fruit daarna de taugé en zalm ook heel even mee. 

Stap 3

Giet de soep erbij en breng het aan de kook. Snij ondertussen een bosui in ringetjes. Als de soep kookt, kan het uitgeserveerd worden. 

Stap 4

Giet de soep in een mooi soepbord en leg in het midden nog wat verse taugé. Maak het af met de fijn gesneden bosui.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Voor meer uitleg over het gebruik van cookies verwijzen we naar ons privacy beleid.